Убийство е станало в София тази вечер. Жертвата е Мартин

...
 Убийство е станало в София тази вечер. Жертвата е Мартин
Коментари Харесай

Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София, полицията с масови проверки

 Убийство е станало в София довечера. Жертвата е Мартин Божанов - Нотариуса, потвърдиха от прокуратурата. Той е бил прострелян в главата с огнестрелно оръжие в региона на квартал " Горна баня ". Стрелбата е станала към 19:40 часа. На място е била 68-годишна жена, както и дете на 4 години и бебе. Оказана им е здравна помощ от Спешна помощ. Все още няма арестуван за стрелбата.
 
" Беше майката с двете деца. Други хора не е имало. Жената беше уплашена и плачеше ", сподели за bTV един от охранителите на комплекса, където е осъществено убийството. Полицаи са почнали всеобщи инспекции на всеки автомобил в София. Проверяват се водачите и пасажерите. За издирването Министерство на вътрешните работи употребява и кучета.
 
Разследващите с първа информация след убийството:
" Този човек е бил забавен през годините. В Софийската градска прокуратура е имало подадени сигнали за закани от негова страна към магистрати. Работи се интензивно и за имотни измами. Не мога да кажа за прокурорски рекет. Имаме подадени сигнали от магистрати, които не са прокурори. Няма обвинени ", изясни градският прокурор на София Илиана Кирилова.
 
Тя посочи, че е Божанов е прочут около дело от Върховния касационен съд против Слави Крашевски, нотариус с отнемани права и десетки наказателни производства. Делото изчезва от адвокатската стая на съда по време на обедната отмора, дружно с истински документи по него. За кражбата е водено досъдебно произвеждане против човек на име " Мартин Божанов " и негов родственик с име " Бойко Божанов ", само че за изхода на делото няма данни.
 
" В момента се прави оглед. Умоляваме жителите, в случай че имат информация, да спомагат. Всички сили са вдигнати на крайник. Работим. Веднага след сигнала е реагирано. Целият запас на Столична дирекция на вътрешните работи е включен ", разгласи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.
 
Какво знаем за Мартин Божанов - Нотариуса?
Мартин Божанов се занимава с консултантска активност. Представя се като " Нотариуса ". Интервю с него е извършено в следствие на " Антикорупционния фонд ", обвързвано със задържането на Веселин Денков по обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група за лихварство.
 
Записите на серия от диалози сред Ивайла Бакалова, която живее в общуване с Веселин Денков, и не изключително известни до този миг лица, разкриват кои са " помагачите " с въздействие в правосъдната система. Един от тях е Божанов.
 
" Поради огромния ми житейски опит, това, че познавам голям брой адвокати, е обикновено, в случай че някой показа с мен, че има някакъв проблем, по гражданско, комерсиално или наказателно дело, аз да го насоча към някой, вие несъмнено ще попитате какъв интерес имам? Интересът ми е следният. Ако този човек се съгласи, аз ще сключа контракт, като съветник с него, а юристът който ще препоръчам, ще работи с него напълно по делото ", изяснява той в изявление за АКФ.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР